Hei, vi er fluxLoop.


fluxLoop oppstod i 2012 da 4 karer; 1 interaksjonsdesigner, 2 systemutviklere og 1 forretningsutvikler bestemte seg for å skape sin egen fremtid. Vi hadde lenge gått med en drøm om å starte vårt eget selskap. En hverdag der vi selv kunne bestemme over egen tid og fokus. Og fokuset falt ned på å utvikle unike digitale brukeropplevelser satt i en fysisk kontekst.

Capa Kinoreklame åpnet gründerdrømmen

Som en kanin ut av hatten kom vi i kontakt med Capa Kinoreklame. De hadde et ønske om å utvide produktporteføljen sin med et kommersialiserbart produkt til sine kinolobbyer. Med Capa sin forretningsforståelse, og vår teknologi- og designkompetanse var sannsynligheten stor for at vi sammen ville klare å utvikle et godt produkt.

fluxBox ble vårt første produkt

Det første produktet vi utviklet sammen ble fluxBox, en interaktiv touchskjerm. Samtidig utviklet vi en software-plattform for å opprette, vedlikeholde, administrere og distribuere interaktivt innhold ut til våre skjermer automatisk. Behovet for et godt analyse- og rapporteringsverktøy var både en selvfølge og en nødvendighet. Det er vesentlig å alltid kunne måle effekten av hva man skaper og kommuniserer.

Nyskapende ansiktsanalyse

Så tidlig som i 2012 kom vi opp med en løsning der vi benyttet kameraer for å analysere ansiktene til de som så på eller interagerte med fluxBox-løsningen. Teknologien gjorde det mulig å finne frem til både aldersgruppe, kjønn og tiden brukt foran skjermen, noen som var både nytt, innovativt og ikke minst nyttig. Teknologien ble benyttet i interaktive kampanjer til en rekke selskaper, som blant annet Chess, Kappahl, Coca Cola, Sony Music, DNB, Oreo Mondelez og andre spennende merkevarer.

Coca Cola – Share a Coke på fluxBox

En ny tid med nytt fokus for fluxLoop i 2014

Til tross for at fluxBox som produkt var en teknologisk suksess, ble distribusjonen såpass begrenset at vi ble enige om å endre fokus. I løpet av kort tid bestemte vi oss for å satse på beacons. Vi så mange spennende muligheter i denne enkle, men verdiøkende teknologien basert på Bluetooth. Med utgangspunktet i den eksisterende software-plattformen vi hadde utviklet til fluxBox, ble Pinch raskt realisert. Med fokus på å skape unike digitale brukeropplevelser, er Pinch midt i blinken for oss. Det er i tillegg mye som taler for at beacons vil bli en markant faktor fremover når det kommer til kundereiser og brukeropplevelser som knytter offline tettere sammen med online.

Kritisk masse til grunn for rask adopsjon

I dag har ”alle” en smarttelefon. I tillegg bruker ”alle” smarttelefonen sin til å bruke tjenester fra Google, Apple og Facebook. Disse selskapene har også helt åpenbare interesser av at beacons blir en suksess. Vi i fluxLoop er overbevist om at Pinch vil bidra til nye, innovative og spennende kundeopplevelser i dette økosystemet.

Lysende fremtid

Med Pinch er fluxLoop med på å definere en ny bransje i et nytt marked. I løpet av kort tid har vi tilegnet oss omfattende og viktig erfaring med bruk av beacons i det norske markedet. Erfaring som vi blant annet tilegnet oss gjennom spennende prosjekter med aktører som med Clear Channel, NetCom og Dyreparken i Kristiansand. I tillegg har den norske pressen også fått øynene opp for beacons, noe som har ført til bred redaksjonell dekning.

Fremtiden ser lys ut for både fluxLoop og Pinch. Vi gleder oss til fortsettelsen og håper du følger med og heier på oss.

ulrik_proitz_fluxloop

 

Ulrik Prøitz
CEO fluxLoop AS
@: ulrik@fluxloop.com
m: +47 41 30 33 75