photo credit: Smeaton's Tower, The Hoe, Plymouth via photopin (license)

Google blir med på ”beacons-festen” med Eddystone


Apple lanserte iBeacon i 2013 og to år senere er nå Google på plass med Eddystone, hvis navn kommer fra et lite fyrtårn fra kysten av Devon i England.

Beacons er små enheter som bruker Bluetooth-teknologi til å sende signaler og informasjon til smarttelefoner basert på deres lokasjon.

I 2014 anslo Business Insider at det ville være fem millioner installerte beacons innen 2018, og at fire millioner av disse ville bli brukt innenfor varehandelen.

Les også: Slik vil Beacons Berike Butikkopplevelsen

I Regent Street i London ble beacons installert for å sende markedsføringsbudskap til kundene som var i nærheten og i USA har større baseball-lag installert beacons for å hjelpe publikum å finne plassene deres. Flyselskapet Virgin Atlantic har tatt i bruk beacons for å fortelle deres passasjerer når de skal åpne de elektroniske boarding-kortene etter hvert som de nærmer seg sikkerhetskontrollen.

Les også: Slik vil Pinch Proximity kunne fungere i en butikk

I forrige måned begynte Facebook å dele ut gratis beacons til amerikanske selskaper for å få fart på lokasjons-basert markedsføring, og nå har også Google blitt med på festen. Søkemotorgiganten har utviklet Eddystone som er en open-source standard.

Les resten av Steve Dempseys kronikk fra Independent.ie; Beacons – a new marketing ploy or big brother with bells and whistles?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *