Er Bluetooth redningen for retail-industrien?


Skal dagens fysiske butikker vokse videre må de tilpasse seg den nye digitale hverdagen. Kan Bluetooth være en del av løsningen?

Dagens netthandel representerer kun 7% av all retail-omsetning, men vokser omtrent tre ganger raskere enn butikk-handelen. I tillegg har måten forbrukere interagerer med butikkene endret seg fundamentalt i løpet av de siste årene. I økende grad blir mobiltelefoner brukt til å finne ut hvor butikkene er lokalisert, om produkter er på lager, hvilke anbefalinger produktene har og til å sammenligne pris mellom de forskjellige butikkene.

Skal dagens fysiske butikker vokse videre – eller overleve – så må de tilpasse seg den nye digitale hverdagen hvor kundene deres alltid er pålogget. Her kan potensielt Bluetooth-teknologi i form av små beacons eller nettvarder spille en stor rolle. Disse nettvardene gjør ikke mye i utgangspunktet, men som et bindeledd mellom butikker og smarttelefoner skaper de nytt liv for både butikker og produkter.

Nettvardene kan aktivere butikkselgere på en helt ny måte, samtidig som de kan gi kundene via smarttelefonene deres en personlig og berikende shopping-opplevelse.

Det store spørsmålet for mange kjøpmenn som planlegger å satse på nettvarder blir derfor: Hva er den beste strategien?

Les resten av kronikken til Ira Brodsky ”Retail industry SOS: Can Bluetooth beacons save the day?” i Computerworld.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *